Babe, you got this | Hey Joos | Josianne Zwart

Business Book #1 – Babe, you got this

Als ik iemand stoer vind, dan is het Emilie Sobels wel. Zij heeft een aantal jaar geleden haar (goede) vaste baan opgezegd en is gaan ondernemen. Inmiddels heeft ze drie eigen kantoren, in Amsterdam en Rotterdam, waar ze werkplekken verhuurt aan vrouwelijke ondernemers. De kantoren zien er super ‘instagrammable’ uit en elke vrouwelijke ondernemer met wie ik praat, zou daar wel een plekje willen huren, inclusief ikzelf. Daarom hoop ik dat Emilie ooit nog naar Utrecht komt, zodat ik daar een plekje kan huren. Maar tot die tijd doe ik het met de plaatjes op Instagram, én haar boek Babe, you got this. Samen met Martje Haverkamp hebben ze een aantal inspirerende vrouwen geïnterviewd en dit gebundeld tot een boek. Vandaag lees je daar meer over!

Waar gaat Babe, you got this over?

Zoals ik zei: Emilie en Martje hebben meer dan twintig inspirerende en succesvolle zakenvrouwen en ondernemers geïnterviewd en dit gebundeld tot één boek met inspirerende verhalen. Van Nina Pierson (die SLA heeft opgezet) tot Hannah Verboom en van de dames van How 2 Spend It tot Neelie Kroes, allemaal delen ze hun lessen en wijze woorden.

Dit zegt Bol.com over het boek:

Steeds meer vrouwen zijn op jonge leeftijd al heel succesvol. Ze hebben een eigen bedrijf, een droombaan, een geweldige partner en een druk sociaal leven. Al die successen worden continu met de hele wereld gedeeld via social media. Je vraagt je vaak genoeg af: wanneer ga ík al die successen bereiken: die dijk van een carrière en een fantastisch privéleven? 

In Babe, you got this. begrijpen Emilie Sobels (29, oprichter van Hashtag Workmode) en Martje Haverkamp (23, aan het begin van haar carrière) je vragen. Zij hebben voor dit boek meer dan twintig inspirerende, succesvolle, vrouwelijke ondernemers en zakenwonders om advies gevraagd. Hoe wisten zij waar hun kracht lag en hoe hebben zij hun doelen bereikt? Welke misstappen maakten ze en hoe blijven ze trouw aan zichzelf en hun idealen? Hoe verkoop je jezelf of jouw ideeën aan anderen? Hoe bouw je een ultiem netwerk op? En bovenal: hoe combineer je al je ambities met je sociale leven zonder knettergek te worden? 

Wat vind ik van Babe, you got this?

Ik vind het een heerlijk inspirerend boek (volgens mij zeg ik aardig vaak ‘inspirerend’ in dit artikel). Het staat vol met wijsheden van verschillende vrouwen. Jonger, ouder, ondernemer, in loondienst, alles komt voorbij. Daardoor kan élke vrouw zich hiermee identificeren en de tips eruit halen die voor haar geschikt zijn.

Het boek leest ook nog eens heel makkelijk weg en omdat ik een aantal van deze vrouwen ook volg op social media ‘ken’ ik ze ook al een beetje; dat maakt het boek nóg leuker.

Raad ik Babe, you got this aan?

Oh zeker weten. Ook al heb je geen eigen bedrijf, of studeer je zelfs nog, ook dan is het boek een aanrader. Je kan er zoveel fijne tips uit halen. En geloof me maar als ik je zeg dat je weer bomvol inspiratie zit na het lezen van dit boek. Ik had dat in ieder geval wel. En als ik even twijfel aan mezelf, dan pak ik dit boek er gewoon weer bij zodat ik weer even wat motivatie op kan doen.

Martje en Emilie, jullie hebben het fantastisch gedaan. Het is een prachtig boek geworden met een mooie opmaak en geweldige tips. Ik ben heel blij met een boek aan deze omdat ik er zoveel aan heb. Nu nog even een locatie van #Workmode openen in Utrecht en ik ben helemaal blij!

Ken jij Babe, you got this?

Babe, you got this is verkrijgbaar bij Bol.com voor €17,99.

Deel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar. Verplichte velden hebben een *