september

Goodbye August, hello September!

Well, hello there! Het is vrijdag 1 september, de eerste dag van een nieuwe maand, en een van de laatste dagen van mijn vakantie. De afgelopen twee weken heb ik heerlijk genoten van mijn vrije dagen en heb ik het minimale wat nodig was gedaan. Omdat de vakantie er nu bijna opzit en omdat ik de afgelopen twee weken amper iets heb gepost op mijn video’s na, leek het me goed om jullie even te updaten!

Hoe is het met je?

Nou, het gaat goed! Zoals ik al zei, ik heb lekker twee weken vakantie gehad en Niels en ik zijn níet weg geweest. We wilden wel graag weg, maar omdat we de tuin flink hadden verbouwd, twee feestjes hebben gegeven, we hebben besloten om mee te doen aan de halve marathon van Disney én we nog naar New York en Chicago gaan, zat het er niet meer in om nog een paar dagen weg te gaan. Helemaal niet erg, want we hebben genoeg andere dingen gedaan:

 • We hebben de tuin dus verbouwd. Hier waren we al sinds begin augustus mee bezig, maar hij is nu eindelijk af! We hebben nieuwe tegels, een heel stuk gras en een mooie bloembak waar prachtige bloemen en zelfs een appelboompje in staan. Ik ben mégablij met deze nieuwe tuin en ik hoop dat de herfst nog een paar mooie dagen heeft zodat we ook nog daadwerkelijk van de tuin kunnen gaan genieten.
 • We gaven twee feestjes. Ik wilde heel graag nog m’n verjaardag vieren omdat ik begin augustus jarig ben en iedereen dan op vakantie is. En dat deden we dus eind augustus: voor zowel vrienden als voor familie. Het waren twee heerlijke dagen met allemaal lieve mensen om ons heen. Hartjes voor die momenten.
 • Heel erg genoten van de rust. Ik schreef dus vrijwel geen blogs (al zit ik nu weer bomvol inspiratie en motivatie) en deed qua werk alleen het hoognodige (life of a freelancer never stops). Ik merk dat ik ook met qua werk weer vol inspiratie zit, dus het is goed dat deze twee weken er bijna op zitten 😉 Tijd om weer aan de slag te gaan!
 • Hardlopen. Ja, dit kan natuurlijk niet ontbreken in mijn vakantie. Ik rende 18 kilometer, 16 kilometer en voor morgen staat er een halve marathon op de planning. New York komt steeds dichterbij en daarmee wordt mijn schema dus ook steeds verder uitgebreid.
 • Ik nam twee video’s op! Jazeker, ik nam mijn allereerste video’s ooit op. Doodeng om te doen, maar ik ben heel blij met het resultaat. Nu wil ik natuurlijk veel meer video’s op gaan nemen, dus als je ideeën hebt: let me know.

En nu zitten die twee weken vakantie er dus bijna op. Ik had zoveel plannen: ik wilde flink gaan bloggen, heel veel lezen en allerlei andere nuttige dingen doen. Hoewel ik wel echt nuttig bezig ben geweest, heb ik ook heel veel níet gedaan. Ik wilde mezelf niet bewust dingen opleggen; ik wilde gewoon zien waar mijn planning me bracht. Als ik ‘s ochtends de tuin had geschilderd (wat hoognodig was), vond ik het ‘s middags wel prima om gewoon een dutje te doen. Ik deed dus precies waar ik zin in had; niets meer, niets minder.

Hello september!

Maar augustus zit erop, september begint. Tijd om weer in actie te komen en serieuze plannen te maken. Wat staat er onder andere deze maand op de planning?

 • Runs van meer dan 20 kilometer. Elk weekend staat er een duurloop op de planning, van minimaal 20 kilometer. Zo loop ik morgen een halve marathon, 9 september 23 kilometer en 16 september 25 kilometer. Het laatste weekend van september vind je mij in Eurodisney omdat ik daar meedoe met de halve marathon! #nospon
 • Niels en ik zijn tien jaar samen op 16 september! Wow, tien jaar alweer. We leerden elkaar kennen als twee middelbare scholieren en nu zijn we tien jaar, een koophuis en twee katten verder. Tijd voor trouwen en kinderen? Nee hoor, voorlopig nog niet! Natuurlijk gaan we dit jubileum vieren; we weten alleen nog niet precies hoe, waar en wanneer. Ik moet die zaterdag 25 kilometer rennen en de dag erna staat voor Niels de Dam tot Damloop op de planning
 • Ik ga verder met video’s maken! Ja, ik heb pas twee video’s gemaakt, maar ik ben razend enthousiast. Nu nog toffe onderwerpen vinden haha. Maar ik ga sowieso verder met de Hoogtepuntjes video’s en ik heb nog wat andere onderwerpen op de planning staan. Dit wordt leuk!
 • Werk: ja, het werkende leven begint weer! Tussen het supergezond eten (hoe fitter aan de start van de marathon, hoe beter), het hardlopen, het video’s maken en het bloggen moet er ook nog gewoon gewerkt worden. Zowel in Amsterdam als thuis. En er staan alleen maar toffe dingen op de planning, dus ik heb ook zin om weer aan de bak te gaan. Bring it on!

Kortom: alleen maar leuke dingen de komende maand. Ik zal ook weer iets vaker gaan bloggen, dus verwacht weer flink wat updates hier. YAY! En nogmaals: mocht er iets zijn wat je wil op video of waar je over wil lezen; let me know.

Wat staat er bij jou deze maand op de planning?

Liefs,
Josianne

Deel

8 comments on “Goodbye August, hello September!

 1. 1 september 2017 at 07:33

  Wat een heerlijk blogje, hier staat trouwens niks op de planning! Enkel werk zoeken en ons mini mensje aan de fles krijgen. Owja weekendje naar vriendin, dat staat er nog wel op 😀

  • 1 september 2017 at 07:46

   Dankjewel! Een weekendje naar een vriendin, dat is altijd leuk! Geniet ervan ☺️

 2. 1 september 2017 at 10:35

  Mooie maand achter de rug (lijkt me heerlijk, zo’n tuin!) en mooie plannen in het vooruitzicht! Het is dat ik zelf geen meter meer ren, anders lijkt het me zo leuk om op zulke races te focussen!

  Hier staat voor het afkicken van Nieuw-Zeeland en het langzaam weer in het gewone ritme komen op de planning. Heb daarnaast ook eindelijk weer wat bloginspiratie dus hopelijk komt daar ook weer wat meer regelmaat in 🙂

  • 1 september 2017 at 11:06

   Een 5 kilometer run in Disney kan iedereen! (Die is er dus ook, maar ik dacht: waarom niet meteen voor de maximale afstand gaan haha). Idee voor volgend jaar misschien? Fijn voor bloginspiratie! Ben benieuwd naar je blogs 🙂

 3. 1 september 2017 at 11:18

  Wat een fijne blogpost Josianne! Een marathon in Disney, wauw! Zo gaaf om dat te doen! Je video’s zijn erg leuk gemaakt, dus ik zou er zeker mee doorgaan… ik kijk uit naar je volgende! Mijn planning voor september is weer lekker vol met leuke dingen, om te beginnen met een weekendje weg. Altijd leuk!

  • 1 september 2017 at 11:20

   Jaa, megaveel zin in! En dankjewel voor je compliment, de volgende video komt maandag alweer. Yay! Lóve weekendjes weg, veel plezier alvast 🙂

 4. 2 september 2017 at 19:07

  Heerlijk hè, zo’n vakantie. Hier is het ongeveer hetzelfde gegaan: precies doen waar ik zin in heb. 🙂 Gelukkig heb ik nog een paar daagjes vrij. In september wil ik bovenal heel veel schrijven (bloggen) en lezen. ZO’N ZIN IN.

  • 5 september 2017 at 08:12

   Vakantie is zó fijn, zeker als je doet waar je zelf zin in hebt. Ik ben benieuwd naar je nieuwe blogs!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar. Verplichte velden hebben een *