Levenslessen | Hey Joos | Josianne Zwart

Persoonlijk – 26 levenslessen

Afgelopen maandag werd ik 27 jaar (nog bedankt voor alle felicitaties, heel lief!) en dat heb ik goed gevierd: m’n dag begon met een rondje hardlopen, daarna gingen Niels en ik naar Den Bosch voor wat eten (Bossche bollen!) en wat winkelen, om de dag te eindigen bij Loetje. Een heerlijke dag kan ik je vertellen. Maar goed, nu ben ik inmiddels een paar dagen 27 en blik ik terug op de afgelopen 26 jaar. In 26 jaar leer je een ongelooflijk veel, en een aantal van die ‘levenslessen’ wil ik vandaag met je delen.

26 levenslessen

1. Geef nooit op.

2. Heb vertrouwen in jezelf.

3. Vergelijk jezelf niet met anderen.

4. Trek je helemaal niks aan van anderen.

5. Falen is helemaal niet slecht. Daar leer je juist weer van, en dat wat je leert kun je vervolgens weer in de praktijk toepassen.

6. Je bent het gemiddelde van de 7 mensen die het dichtst bij je staan.

7. Blijf altijd leren.

8. Spreek alles uit. Als je niet vertelt waar je mee zit, dan kan een ander het ook niet weten. En speculeren is al helemaal niet verstandig. Spreek het dus uit, want uiteindelijk duurt eerlijkheid het langste en daar heb je beide het meeste aan.

9. Zeg vaker nee.

10. Zolang je drie keer per week sport, blijf je blessurevrij. Houd je dus aan dit schema! (at least als het om de marathon gaat).

11. If you can dream it, you can do it. Mijn ultieme levensmotto

13. Relax!

14. You only regret the things you didn’t do.

15. Liefde komt van twee kanten.

16. Nee heb je, ja kun je krijgen. Dit is zo’n ultiem cliché, maar is wel waar. Om hier even op aan te sluiten: brutalen hebben de wereld, en als je niet vraagt wat je wil, dan krijg je het sowieso niet. Als je iets wil, vraag er dan naar of ga het regelen. Anders gebeurt het sowieso niet.

17. Hard work pays off.

18. It doesn’t matter how slow you go, as long as you don’t stop. 16 en 17 sluiten een beetje op elkaar aan wat betreft mijn eigen bedrijf. Je moet hard werken, anders gebeurt er niks. Klanten komen niet vanzelf naar jou toe, jij moet naar hen. Tegelijkertijd gaat het misschien niet zo snel als je wil, maar leg je daar bij neer. Blijf in ieder geval in beweging en sta niet stil.

18. Stop met FoMo (Fear of Missing out). Zelfs als je zoveel mogelijk meemaakt, mis je nog steeds heel veel. Als jij niet naar een feestje kunt, so be it. Maak je niet druk dat je er niet bij bent. Leg je telefoon weg en ga lekker genieten van iets waar jij heel blij van wordt: een massage, naar de bioscoop, lees een boek, drink een gigantisch glas warme chocolademelk met nog veel meer slagroom, eet een taartje.

19. Lees elke dag, daar word je blij van.

20. ‘Stop watering dead plants’. Dit klinkt wat cru of gek misschien. Maar het slaat ook op nummer 14: liefde komt van twee kanten. Het heeft geen zin om dode planten water te geven, het heeft ook geen zin om energie te stoppen in relaties die niet meer gaan werken.

21. Je hebt geen 20 beste vrienden nodig.

22. A clean house is a clear mind.

23. Doe geen dingen waar je geen zin in hebt. Goed, soms kan dit niet anders. Maar heb je een feestje gepland staan en heb je daar eigenlijk geen zin in? Zeg het af. Waarom zou je je kostbare tijd besteden aan iets waar je geen zin in hebt?

24. Life is short.

25. Ga nooit met ruzie naar bed.

26. Wacht niet op het perfecte moment. Dat komt namelijk niet.

Dit zijn mijn 26 levenslessen. Sommige klinken wat cliché, maar bij elke levensles kan ik wel een voorbeeld bedenken. Bij een aantal heb ik dat er ook bijgezet, een aantal levenslessen zijn misschien iets té persoonlijk om hier over uit te wijden. Toch zijn ze allemaal relevant voor mij en ik heb er ook daadwerkelijk iets van geleerd. 

Als jij 1 ding moet opnoemen wat je in je leven hebt geleerd, wat zou dat dan zijn?

Liefs,
Josianne

Deel

2 comments on “Persoonlijk – 26 levenslessen

  1. 11 augustus 2017 at 12:13

    Als je het écht wilt vind je wel een manier om het waar te maken! Beetje mijn motto 😉

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar. Verplichte velden hebben een *